Solceller i Finspång

Solceller i Finnspång

Solcellsinstallationer i Finspång  under 2022 ökat  med 42 %, i hela landet är ökningen 50% under 2022.

Prognosen för 2023 är en ökning med mellan 60-90 %. Solceller i Finspång blir allt vanligare.

Det är givetvis så att de kommuner som har solcells parker får mer watt per invånare. Finspångs kommun har ännu ingen solcells park men det finns planer på att bygga i närtid.

Om man räknar på antalet solcellsinstallationer ser det lite bättre ut för finspång där ligger man på 263 watt per person mot 310,4 watt per person i hela Östergötland.

Solcellsbyggarna Boxholm AB gjorde sin första solcellsinstallation i Finspång  år 2018 sedan dess har det färdigställs ca 10 st solcellsanläggningar av solcellsbyggarna

Finspångs kommun Tillhör elprisområde 3. Vilket gör att det är förmånligt att investera i solceller i Finspång

Här är de fyra elprisområdena

Elprisområde 1. Översta delen av Sverige ( Billigast att konsumera el)

Elprisområde 2. Övre/Mitten delen av Sverige (Liknande elpris som elprisområde 1)

Elprisområde 3. (finspång) Mitten delen av Sverige  (Betydligt högre pris att konsumera el)

Elprisområde 4. Nedre delen av Sverige   ( Det dyraste elprisområdet)


 

Vad man behöver tänka på vid val av solcellsinstallatör I Finspångs kommun.

    • Att säkerställa att företaget har nödvändiga certifieringar Tex Svensk Solenergi har certifikat där montörerna får lära sig om produktkunskap, elinstallationer ,säkerhet mm. Att företaget har all relevant utbildning Typ Byggsamordnare BAS P och BAS U.

    • Att säkerställa att företaget är godkänt av Elsäkerhetsverket för installation av elproduktions anläggningar. https://www.elsakerhetsverket.se/kollaelforetaget

    • Att företaget följer de lagar och regler som gäller vid solcellsinstallationer.

    • Lokal närvaro är nog det viktigaste om företaget skall kunna erbjuda en bra service vilket är av högsta vikt, då ofta kunder har frågor när man haft solcellsanläggningen ett tag.  Lokala solcellsföretag är ofta mer om mån om att bibehålla sitt goda rykte.

    • Erfarenhet är viktigt det är bra om företaget har funnets en längre tid och har utfört den typ av solcellsanläggning som just ni tänker installera, det kan vara en bra ide att be om en referens i Finnspångs kommun för att på plats kunna se en utförd installation och fråga kunden om de är nöjda. Be alltid om referenser och kund omdöme i Finspångs kommun.

 

Solcellsbyggarna Boxholm AB har gott rykte och följer alla dessa  anvisningar, Om offert önskas fyll i dessa frågor följ länk. https://www.solcellsbyggarna.se/fri-offert/

Referens till Informationen har används Energimyndigheten  och Svensk Solenergi