Solceller i Ydre

Solceller i Ydre har 2022 ökat  med 36 %, i hela landet är ökningen 50% under 2022.

Prognosen för 2023 är en ökning med mellan 50-100 %. Solceller i Ydre blir allt vanligare.

Det är givetvis så att de kommuner som har solcells parker får  mer watt per invånare. Ydre kommun har ännu ingen solcells park men det planeras för vad som troligen blir Sveriges största solcellspark vid Grevekulla 1:7 en så kallad hybrid anläggning med både sol och vindkraft.

Om man räknar på antalet solcellsinstallationer ser det mycket bättre ut för Ydre där ligger man på 531 watt per person mot 310,4 watt per person i hela Östergötland.

Solcellsbyggarna Boxholm AB gjorde sin första solcellsinstallation i Ydre redan år 2015 sedan dess har det färdigställs ca 40 st solcellsanläggningar i Ydre kommun av solcellsbyggarna Boxholm AB.

Boxholms kommun Tillhör elprisområde 3. Vilket gör att det är förmånligt att investera i solceller i Ydre

Här är de fyra elprisområdena

Elprisområde 1. Översta delen av Sverige ( Billigast att konsumera el)

Elprisområde 2. Övre/Mitten delen av Sverige (Liknande elpris som elprisområde 1)

Elprisområde 3. (Ydre) Mitten delen av Sverige  (Betydligt högre pris att konsumera el)

Elprisområde 4. Nedre delen av Sverige   ( Det dyraste elprisområdet)


 

Vad man behöver tänka på vid val av solcellsinstallatör I Ydre kommun.

    • Att företaget har nödvändiga certifieringar Tex Svensk Solenergi har certifikat där montörerna får lära sig om produktkunskap, elinstallationer ,säkerhet mm. att företaget har all relevant utbildning Typ Byggarbetsmiljö samordnare BAS P och Bas U.

    • Att företaget följer de lagar och regler som gäller vid solcells installationer.

    • Lokal närvaro är nog det viktigaste om företaget skall kunna erbjuda en bra service vilket är av högsta vikt, då ofta kunder har frågor när man haft solcellsanläggningen ett tag.  Lokala solcellsföretag är ofta mer mån om att bibehålla sitt goda rykte.

    • Erfarenhet är mycket viktigt. Det är bra om företaget har funnets en längre tid och har utfört den typ av solcellsanläggning som just ni tänker installera, det kan vara en bra ide att be om en referens i Ydre kommun för att på plats kunna se en utförd installation och fråga kunden om de är nöjda. Be alltid om referenser och kund omdöme i Ydre kommun.

Solcellsbyggarna Boxholm AB har gott rykte och följer alla dessa  anvisningar, Om offert önskas fyll i dessa frågor följ länk. https://www.solcellsbyggarna.se/fri-offert/

Referens till informationen på sidan är hämtad från Energimyndigheten  och Svensk Solenergi