Solceller i Tranås

Solceller i Tranås har 2022 ökat  med 48 %, i hela landet är ökningen 50% under 2022. Totalt var det 305 solcellsanläggningar i Tranås  slutet på 2022.

Prognosen för 2023 är en ökning med mellan 50-100 %. Solceller i Tranås blir allt vanligare.

Det är givetvis så att de kommuner som har solcells parker får mer watt per invånare. Tranås  kommun har en solcellspark, och det finns planer på att uppföra flera.

Om man räknar på effekt per capita ser det helt ok ut för Tranås där ligger man på 357,90 watt per person mot 342 watt per person i hela Jönköpings län.

Solcellsbyggarna Boxholm AB gjorde sin första solcellsinstallation i Tranås  kommun  redan år 2016 sedan dess har det färdigställs  20 st solcellsanläggningar i Tranås  kommun av Solcellsbyggarna Boxholm AB.

Tranås kommun Tillhör elprisområde 3. Vilket gör att det är förmånligt att investera i solceller i Tranås.

Här är de fyra elprisområdena

Elprisområde 1. Översta delen av Sverige ( Billigast att konsumera el)

Elprisområde 2. Övre/Mitten delen av Sverige (Liknande elpris som elprisområde 1)

Elprisområde 3. (Tranås) Mitten delen av Sverige  (Betydligt högre pris att konsumera el)

Elprisområde 4. Nedre delen av Sverige   ( Det dyraste elprisområdet)


 

Vad man behöver tänka på vid val av solcellsinstallatör I Tranås kommun.

    • Att företaget har nödvändiga certifieringar Tex Svensk Solenergi har certifikat där montörerna får lära sig om produktkunskap, elinstallationer ,säkerhet mm. att företaget har all relevant utbildning Typ Byggarbetsmiljö samordnare BAS P och Bas U.

    • Att företaget följer de lagar och regler som gäller vid solcells installationer.

    • Lokal närvaro är nog det viktigaste om företaget skall kunna erbjuda en bra service vilket är av högsta vikt, då ofta kunder har frågor när man haft solcellsanläggningen ett tag.  Lokala solcellsföretag är ofta mer mån om att bibehålla sitt goda rykte.

    • Erfarenhet är mycket viktigt. Det är bra om företaget har funnets en längre tid och har utfört den typ av solcellsanläggning som just ni tänker installera, det kan vara en bra ide att be om en referens i Tranås kommun för att på plats kunna se en utförd installation och fråga kunden om de är nöjda. Be alltid om referenser och kund omdöme i Tranås kommun.

Solcellsbyggarna Boxholm AB har gott rykte och följer alla dessa  anvisningar, Om offert önskas fyll i dessa frågor följ länk. https://www.solcellsbyggarna.se/fri-offert/

Referens till informationen på sidan är hämtad från Energimyndigheten  och Svensk Solenergi