Solceller i Valdemarsvik

Solceller i Valdemarsvik har 2022 ökat  med 39 %, i hela landet är ökningen 50% under 2022.

Prognosen för 2023 är en ökning med mellan 50-100 %. Solceller i Valdemarsvik blir allt vanligare.

Det är givetvis så att de kommuner som har solcells parker får en mer watt per invånare. Valdemarsvik kommun har ännu ingen solcells park men det finns planer och bygglov för solcellsparker.

Om man räknar på antalet solcellsinstallationer ser det mycket bättre ut för Valdemarsvik där ligger man på 493 watt per person mot 310,4 watt per person i hela Östergötland.

Solcellsbyggarna Boxholm AB gjorde sin första solcellsinstallation i Valdemarsvik 2016  sedan dess har det färdigställs ca 5 st solcellsanläggningar i Valdemarsvik kommun.

Valdemarsvik kommun Tillhör elprisområde 3. Vilket gör att det är förmånligt att investera i solceller i Valdemarsvik

Här är de fyra elprisområdena

Elprisområde 1. Översta delen av Sverige ( Billigast att konsumera el)

Elprisområde 2. Övre/Mitten delen av Sverige (Liknande elpris som elprisområde 1)

Elprisområde 3. (Valdemarsvik) Mitten delen av Sverige  (Betydligt högre pris att konsumera el)

Elprisområde 4. Nedre delen av Sverige   ( Det dyraste elprisområdet)


 

Vad man behöver tänka på vid val av solcellsinstallatör I Valdemarsvik kommun.

    • Att företaget har nödvändiga certifieringar Tex Svensk Solenergi har certifikat där montörerna får lära sig om produktkunskap, elinstallationer ,säkerhet mm. att företaget har all relevant utbildning Typ Byggarbetsmiljö samordnare BAS P och Bas U.

    • Att företaget följer de lagar och regler som gäller vid solcells installationer.

    • Lokal närvaro är nog det viktigaste om företaget skall kunna erbjuda en bra service vilket är av högsta vikt, då ofta kunder har frågor när man haft solcellsanläggningen ett tag.  Lokala solcellsföretag är ofta mer mån om att bibehålla sitt goda rykte.

    • Erfarenhet är mycket viktigt. Det är bra om företaget har funnets en längre tid och har utfört den typ av solcellsanläggning som just ni tänker installera, det kan vara en bra ide att be om en referens i Valdemarsvik kommun för att på plats kunna se en utförd installation och fråga kunden om de är nöjda. Be alltid om referenser och kund omdöme i Valdemarsvik kommun.

Solcellsbyggarna Boxholm AB har gott rykte och följer alla dessa  anvisningar, Om offert önskas fyll i dessa frågor följ länk. https://www.solcellsbyggarna.se/fri-offert/

Referens till informationen på sidan är hämtad från Energimyndigheten  och Svensk Solenergi